blue bubble

Wednesday, June 29, 2011

Pesanan untuk IMAMKU

♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*'*¸.•'´¯) ¸.•'´ ¯)♥♥
✿¸.•❤••❤•بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •❤••❤•.¸✿

~♥✿ TOLONG BERITAHU SI DIA ✿♥~

Tolong beritahu si dia aku ada pesanan buatnya..
Tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya..
Tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..

Tolong nasihati sia dia, jangan menyintaiku lebih dari dia menyintai Yang Maha Esa..
Tolong nasihati si dia,jangan mengingatiku lebih dari dia mengingati Yang Maha Kuasa..
Tolong nasihati si dia, jangan mendoakanku lebih dari dia mendoakan ibu bapanya..


Tolong katakan pada si dia, dahulukan Allah kerana di situ ada syurga..
Tolong katakan pada si dia, dahulukan ibu bapanya kerana di telapak itu syurganya..

Tolong ingatkan si dia. Aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
Tolong ingatkan si dia. Aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
Tolong ingatkan si dia aku kasihinya kerana santunnya..

Tolong tegur si dia, bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
Tolong tegur si dia, bila dia tenggelam dalam angan-angannya..
Tolong tegur si dia, andai nafsu mengawal fikirannya..

Tolong sedarkan si dia. Aku milik Yang Maha Esa..
Tolong sedarkan si dia. Aku masih milik keluarga..
Tolong sedarkan si dia, tanggungjawabnya besar kepada keluarganya..

Tolong sabarkan si dia, usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
Tolong sabarkan si dia, andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta..
Tolong sabarkan si dia, bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya..

Tolong pesan padanya. Aku tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
Tolong pesan padanya. Aku tak mahu menjadi punca kegagalannya..
Tolong pesan padanya aku membiarkan Yang Esa menjaga dirinya..

Tolong khabarkan pada si dia. Aku tidak mahu melekakan dia..
Tolong khabarkan pada si dia. Aku mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya..
Tolong khabarkan pada si dia, jadilah penyokong dalam kejayaanku..

Tolong sampaikan pada si dia. Aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
Tolong sampaikan pada si dia, cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
Tolong sampaikan pada si dia, hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan
dengan Yang Maha Kuasa..
Tolong sampaikan kepada si dia kerana aku tidak mampu memberitahunya sendiri...


Hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia.. Moga pesananku sampai padanya walau aku sendiri tidak mengetahui siapa dan dimana si dia.. Moga dia seekor lebah yang sentiasa memuji keagungan Yang Maha Kuasa memasuki taman larangan dengan sopan santunnya dan bertemu mawar berduri yang terjaga oleh tuannya.. Simpanlah pesanan ku ini sehingga engkau bertemu diriku suatu hari nanti...

~♥✿.¸¸.•´✿◕ ~♥✿.¸¸.•´✿◕~ ♥✿.¸¸.•´✿◕~ ♥✿.¸¸.•´✿◕ ~♥

Friday, June 10, 2011

FEEL LIKE TO SLAP SOMEONE

Ape korg feel if bnd yg k0rang cite kat org yg korg paling prcya dlm life bleh plak g jaja cite tu..
las2 smpai kat aku...
APASAL???? hot sgt ke cite tu yg sibok sgt nk jaja
rahsia dia,aku simpan laa btl2...wlpon bnd yg d cte tu biase je...
tp ak xkn pnh cite kat sesape...
EVEN kat mak aku.

takkan la setiap bnd yg aku cite kne penutupnye nk ckp cm nie.
WEH JGN CITE KAT SESAPE EK....RAHSIA..

grown up la...cite yg di kategori kan as luahan or bnd yg kte rasa 
cite tu antara kita je..x yah ah sbok nk g jaja..
AKU TAK PAHAM BETOIII
knp?? nk stress kan kt sni bhawasanye yg die tu anak mak??
this show yg dia tak matured k..





Wednesday, June 8, 2011

My secret techniques

MOVIE SERAMMMM.....

Disebabkan aku ni TERamat la penakot tgk cte hantu...
so...aku DISCOVER bende2 ni...

IF korang tgk muvie kat hostel or kat umah..

1)tgk muvie tu dgn org yg dh tgk..
~pastikan kwn kte tu willing nk jwb if kte tny die pape psl cte tu..  
~dgn itu die akan bgtw kat kte kat mne scene2 yg antu tu kuar....

2) bkak lampu terang benderang
~so korg akn tau dgn jelas ape bnd yg ade tepi n sekeliling korg
  bkn ape sbb mcm2 korg akn pk ble tgh tgk cte seram.. beg plastik brtiup on ingt ape bnde da....

3)bwk bantal mse tgk..
~bleh tutup mka n telinga ble perlu wlpon mse tu x de PAPE pon...

4)tgk ramai2
~ble x sempat nk tutup mka dgn bntal..korg selindung je blkg kwn korg..
      kn senang

IF tgk muvie tu kat wayang...(dgn member yg BARU nk tgk cte tu.....)

1)sblum muvie mula,mkn siap2...so x yh bli pop corn mse tgk t
~so..klu trperanjat..x la melayang...

2)act cool je...adjust diri dgn sound yg kuat tu..
~set mind yg satu cte tu akn pnuh dgn scene yg wat org terperanjat..

3)tongkat dagu
~senang tgn nk ttp mata..coz x bleh nk bwk bntal msuk..

4)fokus tgk muvie tu..
~so..kte bleh ready utk kemuncukan antu tu...

=>ble kte tgk kn.. ble satu2 watak tu nk msuk dlm scene tu..
    kamera tu msti move a bit n tgglkn ruang utk watak tu interframe
    n waktu korang ready...sbb antu yg muncul tu mst 
    akn wat korg shock!

AND last2 korg akn tw bhwasanye.. CITE TU X DE LA APE SGT...

p/s: ni tip utk muvie je..klu tgk drama seram xtw la plak..coz ak x layan drama seram
      esp kt tv3..
     :ade tech. yg biase2 je..tp try la yek...

Thursday, June 2, 2011

tak BENCI pon....GELI je......

HUH...HUH....
Eeeee....pegi!!! knp ko ade kat sni plak....


NI la yg jadi ble ak trjumpa LIPAS...


yup..thats rite...
u will c at that moment i will in tak tentu arah...
dok x diam...
lebih2 ble ade serangga yg jenis urong lampu tuh...


HAAA..... berlari2 la aku... lebih2 mse kat matrik dlu...
roomate aku mmg msak dh...
tetibe je jerit cm org TAK BETOI...
dlm pd tu...tgn aku ade le pgang bnd coz nk bunuh binatang tu..
ikot la...penyapu ke..bku...hahaha
kejam kn...
penakot sbnarnye...

WHEN THIS BCOME CRONIC???

ble dlm bio blajar chapter biodiversity...
ade le tjuk bljar psal serangga...
cacing la...lipan...mcm2 lg la..
utk mgukuhkan pahaman kteorg...
ckgu aku pon..
tnjuk la gambor binatang2 yg di belajor tu...
yg syok nye dlm keadaan ZOOM...
geli aku tgk...
meremang ork...siap tutup muka...
mne taknye...
sebesor2 skrin tu gmbar serangga tu...

hish...xleh nk ingt...geli lorhhh
haha..

p/s: aku bkn nak gedik ke ngada2 ke..tp mmg geli..n tak suka..
   

Wednesday, June 1, 2011

SUKA!!!!!

video

nice birthday song....lovin it

FIRST of JUNE

I'm 20 now!!! alhamdulillah... masih ade nyawa... sweet 20.... hari ni pi ambik lesen kete...
hoho...

Mse nak pi..mati2 ingat ade dah ic...las2 trtinggal....
Kne la bli smart card..
To get the L license.. hve to finish 6 hours...
3 hours on theory..3 hours on practical..
haha..

3 jam dlm kelas....x dok diam... agak ngntok.
bkn pasai x bst..ok je ckgu tu....
ngantok sbb msj smpai lwat mlm..padan muka..

selesai sume tu..take a break..
Pakcik Mail (my agen): lpas ni kamu bwk kete spai ke ipoh ye...(dgn muka yg senyum..)
Aku: Huh??? Biaq betoi...(gelak cm nk x nk je..)
PM: awatnya???
Aku: takot....
PM: bleh pnye....hahaha

THE TIME HAS COME....

(ketaq dh kaki....dub dab jantung mak!!!)
.......
di pendekkan cite......
aku takot nk tekan minyak and clutch...
mulot dok bising..mcm2 bnyi...
gelak je Pakcik Mail..
Teknik die... DBI
Dengar... Buat...Ingat..
mse tgh dok berlatih kat bukit...
bnyk kali enjin mati...
Kesian kat dia... heheh
Las2 bleh gagah la jugak...
pgang stering ok dah....
heheh

ANYWAY....

Thx to all yg wish me hepi birthday...
tq...tq...tq...
all the wishes really made my day hepi...
ABG Azam...:akak..hepi 20th  brthday...(by msj)
Pakcik Mail: Hari kamu ye hr ni....Selamat hari jadi...(direct)
Seha: Hello...Hye sis... Hepi brhday... (by call)
ALL and ALL
Today have been a great day...

MY WISH..

1. Be a good daughter to my family..
2. Achieve what i want...
3. Improve my self....

INSYALLAH....